Spórolj!

115 809 414

Ezidáig ennyi pet palackkal kevesebbet cipeltek haza a LAICA vízszűrő kancsó felhasználók Magyarországon.
(49 550 Mosolygóvíz tag)

Kalkulálj!

Légy tudatos!

Emlékezz!

Még hatékonyabb koncentráció

Hogyan javíthatsz gyermeked koncentrációképességén csodaszerek nélkül?


Kedves aggódó Szülő!

Sok kisgyerek koncentrációja nem megfelelő, ennek eredményeképp enyhébb esetekben rosszabb jegyeket kap.
Rosszabb esetben a tanulása annyira szétesik, hogy úgy érzi, képtelen bármit is megtanulni. A gyengébb koncentráció kudarcélményhez vezethet (pl. nem tud a feltett kérdésre válaszolni, és a társai kinevetik), ami erősen rombolja gyermeked önbizalmát.

Pedig van a koncentrációzavarnak és fáradtságnak egy hatásos ellenszere, amellyel pofonegyszerűen elkerülhető ez, és amellyel kis lurkód sokkal jobb jegyet hozhat az iskolából, és még jobb bizonyítvánnyal zárhatja a tanévet.

Ez nem más, mint a tiszta víz, amely testünk 75%-át alkotja, és amely elengedhetetlen a fejlődő szervezet tökéletes működéséhez. Ennek ellenére időnként még mi szülők is teljesen megfeledkezünk róla.

Ha gyermekeden az alábbi tüneteket tapasztalod, feltétlen gondold végig, nem a folyadékhiány lehet-e az oka:

  • száraz bőr
  • székrekedés
  • sötétsárga vizelet
  • koncentrációs zavar
  • fáradtság, feszült idegállapot
  • csökkent szellemi teljesítmény

Szervezetünk szomjúság formájában jelzi, hogy több folyadékot kíván, de ez a vészjelzés rendszerint már későn érkezik, amikor már a tanulási képesség is romlik. Ha pedig már kiszáradt gyermeked szája, az már a nagyfokú, fokozottabb kiszáradás tünete! Ekkorra már a koncentrációzavar mellett a vese kiválasztási folyamatai is romlanak, amely már komolyan kockáztatja gyermeked egészségét!

Mit adj gyermekednek, hogy mindezt elkerülhesd?

Nem mindegy, milyen folyadékot adsz gyermekednek. Ha eddig szörppel, cukrozott teával, vagy dobozos üdítőtővel engedted csemetédet az iskolába, gondolj arra, hogy mindezek amellett, hogy megemelik a vércukorszintet – ami ugyancsak folyadékpótlást tesz szükségessé – még a túlzott testsúlyért és a fogak romlásáért is felelősek! Megéri ez? Egyértelműen nem!

A legjobb tehát a figyelőképesség és a testsúly fenntartása érdekében, ha gyermeked elsősorban tiszta szűrt vizet fogyaszt szomjúság ellen minden szünetben, vagy erős fizikai megterhelést követően, pl. tornaóra.

Mit szólnál hozzá, ha most egy csapásra megoldódna, hogy mit igyon gyermeked akár otthon, akár az iskolában?

SŐT MI TÖBB…

  • végre megszabadulhatsz a kényelmetlen és drága palackozott vizek cipelésétől!
  • otthonodba igazán ízletes és egészségesebb vizet, forró italokat varázsolhatsz, illetve finomabb ételeket készíthetsz a családod számára!
  • megóvod környezetedet a temérdek szennyező PET palacktól!

HOGYAN? - MOSOLYGÓVÍZZEL!