Spórolj!

114 245 623

Ezidáig ennyi pet palackkal kevesebbet cipeltek haza a LAICA vízszűrő kancsó felhasználók Magyarországon.
(49 550 Mosolygóvíz tag)

Kalkulálj!

Légy tudatos!

Emlékezz!

Ne hagyd magad átvágni!


„Milyen egészségtelen az a víz ami a csapból folyik és amiből rendszeresen iszunk, levesünket, teánkat főzzük.”
- Mondja az ügynök és szemlélteti…

Kacsa!!!


Most leleplezünk egy érdekes kísérlet – avagy egy etikátlan eladást segítő eszközt!
Nézd meg a következő felvételt, ezzel már az RTL Klub Fókusz c. műsora is foglalkozott:Kíváncsi vagy az etikátlan kísérlet pontos mechanizmusára? Akkor olvass tovább!


Bevezetés

Lehetséges, hogy már Te is hallottál arról az elektrokémiai kísérletről, amelynek során elektromos áramot vezetnek két egymás mellé helyezett vízzel teli pohárba? Az egyik pohárban található víz zavarossá válik, a másik tiszta marad. Vajon mi ennek az oka?A kísérlet

Ha kalcium és magnézium – ionokban gazdag vízbe elektródákat helyeznek, és amennyiben az egyik elektróda vasból készült, úgy az áram nem csupán áthalad a vízen, hanem egy elektrokémiai folyamat is beindul: az elektróda oldódni kezd és a vas barnás színű, pelyhes, oldhatatlan vas-oxid formájában kicsapódik a vízből. Amennyiben a víz kalcium és magnézium – ionokban szegény (mint a fordított ozmózisos eljárással tisztított víz, vagy a desztillált víz), vagy nem tartalmazza ezeket, a fent leírt elektrokémiai folyamat nem megy végbe, tehát a víz tiszta marad.Ezt a félrevezető kísérletet használják időnként arra, hogy
víztisztító berendezések megvételére ösztönözzék az embereket.

A legtöbb csapvíz tartalmaz sókat, mint például oldott kalciumot és magnéziumot (ezek mennyiségét mutatja a vízkeménység), az elektromosság átáramlik a vízen, feloldja az elektródák egy részét, és oldatot képez. A kísérlet valójában az oldott sókat, azaz a kalcium és magnézium ionokat mutatja ki a vízben. Ezen ásványi sók jelenléte adja a víz kellemes ízét! A szennyezett vízben található lebegő szennyeződések, szerves vegyületek, mikroorganizmusok elektromos vezetőképessége többnyire elhanyagolható, így azok jelenléte nem okozhatja a reakció létrejöttét.

A WQA a legnagyobb és legelismertebb szakmai szervezet, melyet víztisztító rendszereket gyártó, forgalmazó és értékesítő társaságok alapítottak.

“A Vízminőségi Társaság nem ajánlja az elektrokémiai folyamaton alapuló (elektródákkal végzett) teszt használatát a víz minőségének demonstrálására.”

“Az elektrokémiai folyamaton alapuló teszt során fémionok kerülnek a vízbe, amelyek leülepednek és tisztán láthatóak a vízben. Ezen lerakódásnak már a puszta látványa is arra készteti az ezt látó fogyasztót, hogy megkérdőjelezze az ivóvíz minőségét, még akkor is, ha a lerakódás nincs összefüggésben a vízminőséggel. Következésképpen nagy a valószínűsége annak, hogy a teszt használata félrevezeti a közvéleményt.

Készítette a Research and Development Access Business Group 2005 áprilisában. Ha valaki ezt az elektrokémiai kísérletet használja és azt vízszennyezéssel összefüggésbe hozza, akkor ez a bemutató megtévesztő, amely sérti a víztisztító iparág szavahihetőségét,  és iparágunkkal szemben kétségeket ill. bizalmatlanságot ébreszt a társadalom és a fogyasztói csoportok előtt. A víztisztító iparágban köztudott, hogy az ilyen típusú elektrokémiai kísérletek alkalmazása etikátlan.
/Forrás : http://www.vizmuvek.hu/showcontent.php?chid=522/

Szeretnéd még átfogóbban látni a dolgot?
Íme a vasüledékkel szennyezett csapvíz KACSA:
>>> NÉZD MEG A VIDEÓT! <<<