Spórolj!

115 810 453

Ezidáig ennyi pet palackkal kevesebbet cipeltek haza a LAICA vízszűrő kancsó felhasználók Magyarországon.
(49 550 Mosolygóvíz tag)

Kalkulálj!

Légy tudatos!

Emlékezz!

Egészségtudatosnak tartod magad?

Amit jó, ha tudsz a víz fogyasztásának és estleges hiányának a hatásairól:

A víz minden élő szervezet életének és működésének lényegi eleme. Létfontosságú szerepet játszik az emberek egészségében is. Életünk során 25 000 liter vizet iszunk meg biológiai funkcióink és szerveink támogatására. A testsúly mintegy 60%-át víz alkotja. Az emberi test minden nap kiürít egy bizonyos mennyiségű vizet, amit rendszeresen pótolni kell. A testsúly kb. 10%-át kitevő vízveszteség ronthatja a közérzetet. Ezért fontos, hogy a szervezetbe egészséges, szennyezetlen vizet juttassunk be. A víz összetevői két hidrogénatom és egy oxigénatom. A gyakorlatban azonban a víz természetes életciklusa során tartalmaz még meszet, kloridokat (a klór és származékainak az ivóvízgyártási kezelések során használatosak), nehézfémeket, szerves szennyeződéseket, növényvédő szereket, gyomirtókat és más szennyezőanyagokat. Mindezek az anyagok egészségügyi problémákat okozhatnak. Ahhoz, hogy az ivóvíz jó közérzetet teremtsen, nem pedig egészségügyi problémákat, fontos kiszűrni a káros összetevőket a lehető leghatékonyabban. Ha szűrt vizet fogyasztasz, még többet teszel egészséged érdekében. Ezáltal védve magadat a káros anyagok hatásaitól, úgy, mint az ólom, higany, klór… stb.

Ólommentesen! Nemcsak az üzemanyag esetén.

Gyerekeink a leginkább veszélyeztetettek a magas ólomkoncentráció* okozta egészségkárosodás miatt. A túl magas ólomkoncentráció következtében tanulási nehézségek, viselkedési és növekedési zavarok, vagy halláskárosodás léphet fel. A víz szűrésével segíthetsz megvédeni családodat az ólom és más káros anyagok hatásától. A Laica vízszűrővel kezelt víznek nemcsak jobb íze lesz, de pozitív hatással is lesz a családod egészségére is.
* ivóvíz szabványt meghaladó ólomkoncentráció esetén

Harc a kiszáradás ellen

Ne várd meg, amíg szomjas leszel! Az már a tested jelzése, hogy baj van. Naponta 2,5 liter vizet veszítünk, ezért gondoskodj ennek folyamatos pótlásáról. A megfelelő vízellátás érdekében egy felnőttnek naponta legalább 8-10 pohár tiszta szűrt vizet kellene meginnia. De vedd figyelembe, ez akár a duplája is lehet, mivel a vízbevitel mennyisége függ életkorod, nemed és fizikai tevékenységed egyéni mértékétől is.

Pótold a testedzés közben, az elvesztet üzemanyagot!

Az ivóvíz segít megőrizni energiaszintedet. Az aerob jellegű mozgások közben a szervezet folyadéktartalékainak meglepő mennyisége ürül ki, ami fáradtságérzetet kelt. Pótold a folyadék veszteségedet megfelelően tiszta és ásványi anyagokban gazdag, természetes, szűrt víz bevitellel, hogy energikusan legyél képes végezni a gyakorlatokat.

Mielőtt fejfájás-csillapítóért nyúlnál!

Gyakran a lüktető felfájás oka lehet dehidratáltságod. A megfelelő mennyiségű és időben fogyasztott víz, megelőzheti a fejfájás kialakulását. A víz ráadásul segít a tiszta gondolkodásban. Kutatások során kimutatták, hogy már a kismértékű dehidratáltság is rontja a megfigyelőképességet, érzékelést, és gondolkozási funkciók képességét. Nem megfelelő folyadékpótlás hatással lehet a gyerekek iskolai teljesítményére is.

Mindent megteszel a vitaminok felszívódása érdekében?

Nem elegendő csupán megfelelő mennyiségű vitamint és ásványi anyagot szedni, gondoskodnod kell azoknak a sejtekhez történő szállításáról is. A tiszta szűrt víz kiváló oldószer, ezért alapvetően fontos a vitaminok, ásványi anyagok sejtekhez történő szállításában, valamint a káros méreganyagok kiürítésében is.

Problémáid vannak az emésztéssel? Egyszerűen megelőzhetőek.

Kizárólag a tudatos és megfelelő mennyiségű tiszta víz fogyasztásával érheted el, hogy az emésztésed tökéletesebben működjön. Kevesek által ismert tény, hogy szoros összefüggés van a hiányos vízpótlás és az oly gyakori problémák, mint a székrekedés, bulémia, ill. a reflux betegségek között. Próbáld ki és tedd szokásoddá a tudatos szűrt víz fogyasztását, nap közben folyamatosan elosztva, ill. étkezés előtt és után fél órával (étkezés közben nem javasolt vízfogyasztás, mert lassítja a szilárd táplálék feldolgozását) annak érdekében, hogy elkerüld ezeket a kellemetlen és egyre többeket érintő problémákat.

Kevésbé fáradékonyan a testmozgás közben.

A testmozgás közben leginkább igénybevett ízületeket és izmokat „olajozó” folyadék – mely nagy részét víz alkotja – pótlására oda kell figyelni. Megfelelő tudatos vízbevitellel a gyakorlatok előtt, alatt és után segíted megelőzni az izomgörcsöket és túl korai kifáradásodat.

Hogy a vesekövet csak a hírekből ismerd.

Megfelelő mennyiségű tiszta szűrt víz fogyasztásával 2 legyet ütsz egy csapásra. Mivel a víz segít átmosni a vesét ez által csökkentve a vesekőképződést, valamint csökkenti az epe, vese és húgyvezeték fertőzésének esélyét. Az ivóvíz tisztítja ezeket a szerveket, és biztosítja ezek jó működését. Előzd meg a káros anyagok bejutását szervezetébe a szűrt víz fogyasztásával.

 

A szívbarát víz, avagy csökkentsd a szívinfarktus kockázatát!

Amerikai kutatások (amely 20.000 személyen végeztek) kimutatták, hogy azok, akik optimális mennyiségű, de legalább 1,5 litert meghaladó vizet fogyasztottak rendszeresen naponta kevésbé valószínűen haltak meg szívinfarktus következtében, mint azok, akik ennél jelentősen kevesebb vizet fogyasztottak.

Méregtelenítő és fogyasztó kúrák

Méregteleníts, ha lehet nehézfémektől mentes vízzel. Méregtelenítés során rengeteg folyadékot veszünk magunkhoz. Méregtelenítő teát iszunk belső tisztaságunk érdekében. Ilyenkor még fontosabb, hogy tiszta szűrt vízből készítsük el azt. A legoptimálisabb és gazdaságosabb megoldás Laica vízszűrőt használni és megfiatalodni.